,

Het bedrijf

Het bedrijf

DORTEX Werbung und Vertrieb mbH uit Duitsland is een premiumfabrikant en toonaangevende leverancier van gepersonaliseerde textieletiketten, individuele geschenklinten en vrij configureerbare decoratieve linten gemaakt van verschillende materialen.

Opgericht in 1986, is het familiebedrijf gevestigd in Dortmund, Noord-Rijnland-Westfalen. Burkhard Dohmann en Peter Dohmann zijn directeuren.

In 2016 vierde DORTEX zijn 30-jarig jubileum. 2017 markeerde ook een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf: het hoofdkantoor van DORTEX verhuisde van Dortmund-Mengede naar de buitenwijk Bodelschwingh. Daar verenigt het nieuwe gebouw, ontworpen door de bekroonde architect Marcus Patrias, het wonen en werken onder één dak, want naast de service en administratie, herbergt het gebouw ook appartementen. Het “DORTEX-huis” met zijn 1.100 vierkante meter bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van het pittoreske kasteel Bodelschwingh.

Met zijn naam combineert DORTEX een eerbetoon aan de textielindustrie en aan de vestiging in Dortmund met zijn sterke industriële cultuur. Het bedrijf heeft wereldwijd een groot aantal commerciële en particuliere klanten. Een uitgebreid assortiment, lage prijzen en korte levertijden zijn belangrijk voor DORTEX. Creatieve mensen zijn een van de grootste klantengroepen.

Filosofie

DORTEX staat voor klantgerichte productie, gebruiksvriendelijke bestellingen en open communicatie. Met passie en leiderschap ondersteunt het bedrijf mensen die zich creatief uit willen leven, terwijl ze vertrouwen op een hoge productkwaliteit. DORTEX biedt zijn klanten de mogelijkheid om hun respectievelijke creaties te voorzien van professionele  kwaliteitslabels. Deze worden individueel gemaakt – ongeacht of het een grote  of een kleine order is. DORTEX doet er alles aan om elke klant de kans te geven zijn of haar zorgvuldig vervaardigde unieke items te personaliseren.

DORTEX biedt zijn creatieve klanten een verscheidenheid aan mogelijkheden om hun handenarbeid uit te breiden en te professionaliseren. Het bedrijf organiseert bijvoorbeeld elk jaar een competitie in de Duitstalige regio, die bijzonder succesvol hobbywerk op het gebied van vakmanschap en design eert en zich toelegt op de thema’s van zelfstandig ondernemerschap in de creatieve industrie en jong ondernemerschap.

Producten en productie

Katoen, satijn, SnapPap, natuurleder, metaal of polyester: de producten van DORTEX zijn echte all-round talenten en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan materialen, vormen en maten. Ze kunnen online worden ontworpen, gelijk aan het origineel met de configurator. De essentie van het portfolio bestaat uit de verschillende labels, maar ook hangtags, linten, stickers en accessoires zijn beschikbaar en individueel gelabeld of voorzien van een eigen logo. Het is dus mogelijk om favoriete stukken een persoonlijk tintje te geven.

Naast zijn merknaam heeft DORTEX momenteel acht geregistreerde merken in zijn portfolio: Cottonera, Harlequin, Polynera, Satinera, Flexinera, Corinera, mix4kids en Holland Label. De gecertificeerde producten zijn huidvriendelijk, kleurecht en vrij van schadelijke stoffen en maken indruk met hun lange duurzaamheid, intense kleuren en hoogwaardige afwerking. Bestellingen met kleine aantallen zijn in de webshop van DORTEX ook  mogelijk.

Cottonera Classic en Premium zijn geweven labels van katoen. Het verschil: Hoewel Cottonera Classic één van de langstlopende producten van DORTEX is, is Cottonera Premium onlangs aan het assortiment toegevoegd. De stralende kleuren komen voort uit een nieuwe, innovatieve productietechnologie.

Kleurrijk, kleurrijker, Harlekijn:  katoenen labels in regenboogkleuren geven altijd willekeurige kleurpatronen.

Het zachte polyester label van DORTEX heet Polynera. De geweven labels kunnen optioneel worden voorzien van tekst en motief of eigen logo, een QR-code of belettering in glinsterende kleuren.

Satinera, bedrukte labels van satijn en linten op maat, zijn kookvast, slijtvast, lichtecht en meerkleurendruk is mogelijk. Ze zijn ook gewild als wasvoorschriften label.

De Flexinera textiellabels van DORTEX zijn er met vier verschillende soorten vouwen. Alle varianten zijn verkrijgbaar vanaf 500 stuks, in variabele grootte en met maximaal zes kleuren.

Corinera labels zijn verkrijgbaar in vijf verschillende moderne materialen: natuurleder, kunstleer, metaal, hout en FloraPap, een  veganistisch leersoort.

mix4kids is de DORTEX labelset speciaal voor jonge klanten en bestaat uit katoenen labels, stickers, lederen hangers en vriendschapslinten – uiteraard om zelf alles te ontwerpen.

In Nederland opereert DORTEX onder de naam Holland Label. De Nederlandse tak is online vertegenwoordigd met een eigen website.

Door het optimaliseren van alle productie- en verzendprocessen, minimaliseert DORTEX de levertijden en verzendkosten en reduceert zo de verdere handelingen. DORTEX produceert uitsluitend in Duitsland, werkt met regionale weverijen en zorgt zo voor transparantie en veiligheid. Met productielocaties in Noord-Rijnland-Westfalen en Saksen, zet het bedrijf zich in voor de lokale economische gebieden.

Awards

DORTEX Werbung und Vertrieb mbH kreeg de titel “Wachstumschampion 2016” van het zakenmagazine Focus Spezial. Deze prijs erkent de bijzonder sterke omzetgroei van het onafhankelijke bedrijf tussen de jaren 2011 en 2014. Het kwaliteitszegel “TOP Innovator 2015” werd toegekend aan DORTEX voor de toekenning van het “Top 100” -zegel voor uitstekende innovatieve kracht en bovengemiddeld innovatiesucces.