Designade etiketter online: Namnband är nu DORTEX

Designade etiketter online: Namnband är nu DORTEX

Företaget DORTEX, baserat i Dortmund, Tyskland har tagit över Namnband AB’s online butiker. Kunder kan nu köpa Namnbands produkter direkt från DORTEX.

DORTEX är ett familjeföretag från Dortmund i Norra Rhen-Westfalen som och är en av världens ledande producent av förtklassiga textilprodukter för märkning av kläder och andra produkter. DORTEX har länge samarbetat med Namnband AB på produktionsnivå. Namnbands produkter har producerats hos Dortex väveri i Dortmund och Wuppertal. När DORTEX nu förvärvar Namnband kommer man att kunna erbjuda kunderna bästa möjliga produktlinje. Från och med nu kommer därför namnband.se och vavnamn.se att omdirigeras till DORTEX webshop. Kunderna kommer fortsättningsvis finna Namnbands vävda namnlappar hos DORTEX, samt få tillgång till DORTEX utökade sortiment av textilprodukter i hög kvalitet.

Fram tills nu har www.dortex.com varit adressen för internationella kunder. Men nu lanseras www.dortex.se – en site opimerad för den Svenska marknaden. Användarfunktionerna förblir desamma men nu mer anpassade för den svenska marknaden. DORTEX erbjuder alla de vanligaste betalningsalternativen, kortbetalning, PayPal, Google Pay, Apple Pay eller Förskottsbetelning.

Märkning av textilier med DORTEX namnlappar

Den intenationella siten, www.dortex.com, kommer även framöver att fungera för beställningar från Sverige och utlandet. Det här kommer försäkra att alla kunder, privata och företagskunder, kommer att få tillgång till hela DORTEX produktutbud även framöver. I detta ingår etiketter för märkning av kläder, band och snören, vävda märken i textil, armband för exempelvis VIP gäster vid evenemang, minnen vid bröllop och även vänskapsarmband. Tillgängliga material för DORTEX produkter är olika varianter av bomull, sytetisk fiber, läder, konstgjort läder, vegansk FloraPap®, metall och trä. Det faktum att DORTEX produkter kan anpassas efter kundens behov in i minsta detalj skapar oändliga möjligheter. Trots detta är det möjligt att beställa även i mindre antal.

Kvalitet – Made in Germany

Det alla DORTEX produkter har gemensamt, förutom sin höga kvalitet, är att den resurssparande och regionala produktionen. Företaget startade sitt nya väveri 2019 så att produktion och administration nu finns nära varandra i Dortmund – därav namnet DORTEX (DORtmund + TEXtiles). Genom att beställningsdatan går direkt till väven och laserskrivaren erbjuder DORTEX sina kunder en mycket snabb produktion. Inom 1-3 veckor är produkten på väg till kunden.

Från Dortmund servar DORTEX sina kunder runt om i världen. Det faktum att hemsidan nu också är tillgänglig på Svenska är ett logiskt steg för textilexperten. “Det är viktigt för oss att våra kunder kan nå hemsidan och enkelt formge och beställa sina labels.” säger Burkhard Dohmann, VD och grundare av DORTEX. På DORTEX websida får kunden nu en möjlighet att se hur den beställda produkten faktiskt kommer att se ut innan den produceras. Siten är dessutom anpassad till både Smartphone och sufrplatta.

 

Pressrelease – Namnband är nu DORTEX

OM DORTEX

Företaget DORTEX är producent av personligt designade etiketter i textil. Företaget är baserat i Dortmund, Tyskland och grundades 1986. I produktsortimentet ingår namnetiketter för kläder och tvättråd och etiketter som riktar sig till företag som vill märka sina produkter. Med sin internationella webshop servar  DORTEX sina kunder runt om i världen. DORTEX står för  kundorienterad produktion, användarvänlig beställning och god kommunikation med sina kunder.