,

Kestävä merkki: DORTEX käyttää luomupuuvillaa ja rPET:iä

Kestävä merkki: DORTEX käyttää luomupuuvillaa ja rPET:iä

DORTEX, tekstiilimerkkien valmistaja luottaa merkeissään kestäviin materiaaleihin. Uudet ammattikäyttöön tarkoitetut Cotton -hoitomerkit on valmistettu luomupuuvillasta.

Ympäristön kestävyys ja reilut tuotantoprosessit ovat tällä hetkellä tekstiiliteollisuudessa kaikkien huulilla. Mutta entäpä merkit? Loppujen lopuksi luovien hankkeiden on myös täytettävä korkeat vaatimukset tältä osin.

DORTEXille on itsestään selvää, että merkkien raaka-aineiden on oltava peräisin reilusta lähteestä ja lopputuotteessa ei saa olla haitallisia aineita. Dortmundissa sijaitseva perheyritys optimoi jatkuvasti portfoliotaan ja on aiemmin integroinut oman ”vegaanisen nahan FloraPap®” kokoonpanoonsa vain yhden esimerkin mainitsemiseksi.  Viimeksi DORTEX on tuonut markkinoille uusia, erityisen kestäviä merkkejä.

Luomupuuvillasta valmistetut hoitomerkit

Ammattimaiset Cotton -hoitomerkit ovat yksi kolmesta uudesta tuotteesta, jotka ovat nyt saatavilla verkkokaupassa osoitteessa www.dortex.fi. Nämä pyykkimerkit on valmistettu luomupuuvillasta. Lyhytkuituinen luomupuuvilla on melko epätavallista tekstiilimerkkien perustana, sillä kudotut merkit ovat erittäin korkeita ja yleensä käytetään vain pitkäkuituisia puuvilloja. Koska puuvillahoitomerkkien valmistuksessa käytetään painomenetelmää, DORTEX on selättänyt tämän esteen ja voi siten tarjota myös luomupuuvillatuotteita. Merkit voidaan painaa yksivärisenä mustalla ja niitä on saatavilla alkaen 20 kappaleesta.

Lisäksi korkealaatuisista kierrätetyistä polyesterilangoista on tullut vakiintunut komponentti DORTEX-etikettien valmistuksessa. Materiaalia on käytetty jo jonkin aikaa loimilangan muodossa Flexinera® -tuotevalikoimassa – nyt sitä käytetään myös Color -hoitomerkeissä. Sen satiininauhalle on tunnusomaista sen loistavat ja kirkkaat värit ja on valmistettu 100-prosenttisesti rPET:stä.

Satinera® -tuotevalikoiman painetut kangasmerkit ja satiininauhat on valmistettu myös rPET:stä. Merkit ovat kevyitä, kulutusta kestäviä, pestäviä 60° C ja erittäin kestäviä. Asiakkaat voivat antaa luovuutensa virrata vapaasti ja käyttää kokoonpanossaan niin montaa väriä ja värisävyä kuin haluavat – saadakseen hohtavan ulkonäön puhtaalla omallatunnolla.

Miten DORTEX ottaa vastuuta

Kaikki DORTEX merkit on ”valmistettu Saksassa”. Tämä sitoutuminen saksalaiseen sijaintiin säästää tekstiiliasiantuntijoilta pitkiä toimitus- ja päätöksentekoreittejä. Esimerkiksi puuvillahoitomerkit painetaan Dresdenissä, Dortmundin lisäksi olevalla toisella tuotantolaitoksella. DORTEX pystyy tarjoamaan korkean teknisen osaamisen omassa yrityksessään tarjoamalla hyvän hintatason korkeista henkilökustannuksista huolimatta ja täyttämään omat korkeat laatustandardinsa tuotteille sekä palvelulle. Minimoidakseen kertakäyttöisen muovin käyttöä tuotantoketjussa, DORTEX käyttää myös kompostoitavia biokalvopusseja pienempien tilausmäärien kuljetuksessa.

Luonnon ja ympäristön huolellinen käsitteleminen sekä kunnioittava yhteistyö työntekijöiden ja toimittajien kanssa on olennainen osa DORTEXin filosofiaa. Tällöin keskitytään asiakkaiden tarpeisiin.

Lataa lehdistötiedote täältä.