,

Duurzaam labels: DORTEX gebruikt biologisch katoen en rPET

Duurzaam labels: DORTEX gebruikt biologisch katoen en rPET

DORTEX, fabrikant van textiellabels, zet in op duurzame materialen voor zijn labels. De nieuwe professionele katoenen onderhoudslabels zijn gemaakt van biologisch katoen.

Milieubescherming en eerlijke productieprocessen gaan momenteel van mond tot mond in de textielindustrie. Maar hoe zit het met labels? Creatieve projecten moeten hier immers ook aan hoge eisen voldoen.

Voor DORTEX is het vanzelfsprekend dat de grondstoffen voor labels van eerlijke bronnen moet komen en dat het eindproduct vrij moet zijn van schadelijke stoffen. Het familiebedrijf uit Dortmund optimaliseert continu zijn portfolio en heeft in het verleden zijn eigen “veganistisch leer” geïntegreerd in de configurator met FloraPap®, om maar een voorbeeld te noemen. DORTEX heeft onlangs een aantal nieuwe, bijzonder duurzame labels op de markt gebracht.

Onderhoudslabels van biologisch katoen

De professionele katoenen onderhoudslabels zijn een van de drie nieuwe producten die direct leverbaar zijn vanuit de webshop op www.holland-label.nl. Deze waslabels zijn gemaakt van puur, ongeverfd biologisch katoen. Biologisch katoen met korte vezels is vrij ongebruikelijk als basis voor textiellabels, aangezien de technische eisen voor geweven labels erg hoog zijn en er meestal alleen langvezelige katoensoorten gebruikt worden. Doordat bij het maken van de katoenen onderhoudslabels een printproces gebruikt wordt, heeft DORTEX deze hindernis overwonnen en kan daarom ook biologische katoenen producten aanbieden. De labels kunnen in één kleur zwart bedrukt worden en zijn leverbaar vanaf 20 stuks.

Bovendien hebben hoogwaardige, gerecyclede polyestergarens zich bewezen als een integraal onderdeel van de productie van het DORTEX-label. Het materiaal wordt al lange tijd gebruikt in de vorm van kettingdraad in het Flexinera®-assortiment – nu wordt het ook gebruikt voor Color-onderhoudslabels. Het satijnen band kenmerkt zich door zijn heldere, bonte kleuren en bestaat voor 100% uit rPET.

Ook de bedrukte stoffen labels en satijnen linten uit het Satinera® assortiment zijn gemaakt van rPET. De labels zijn lichtecht, slijtvast, wasbaar tot 60° C en hebben een lange levensduur. Hiermee kunnen klanten hun creativiteit met een zuiver geweten de vrije loop laten en bij het configureren een onbeperkt aantal kleuren en kleurovergangen gebruiken voor een allround briljante uitstraling.

Hoe DORTEX zijn verantwoordelijkheid neemt

Alle DORTEX-labels zijn “made in Germany”. Met inzet van deze Duitse locatie besparen de textielexpertslange leverings- en besluitvormingskanalen. De katoenen onderhoudslabels worden bijvoorbeeld in Dresden bedrukt, de tweede productielocatie naast Dortmund. Met een hoog niveau aan technische knowhow in het eigen bedrijf slaagt DORTEX erin om ondanks hoge personeelskosten een goed prijsniveau te bieden en te voldoen aan zijn eigen hoge kwaliteitsnormen voor producten en service. Om het gebruik van wegwerpplastic in de productieketen te minimaliseren, gebruikt DORTEX ook composteerbare biofolie-zakjes bij het verzenden van kleinere besteleenheden.

Zorg voor natuur en milieu, evenals een gewaardeerde samenwerking met medewerkers en leveranciers, is een integraal onderdeel van de filosofie van DORTEX. De focus ligt bij de behoeften van de klanten.

Download het persbericht hier.